Om Mig

 

Välkommen till mig på ReMind Terapi. Jag heter Camilla Lindström och är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator och klar psykoterapeut 2022. Mina grundutbildningar är Hälsopedagog, Socionom och grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi. Jag är också utbildad Mindfulnessinstruktör. För mer utförlig info om övriga utbildningar ges ett CV vid förfrågan.

Min terapeutiska stil är att möta hela människan. Att arbeta utifrån ett styrkeperspektiv och inte bara med tillfrisknande från psykisk ohälsa. Min ingång är att vi alla har möjlighet att må bra och kan utvecklas i livet. Jag har lång erfarenhet av många olika målgrupper och åldrar. I många år arbetade jag i elevhälsa i skolan och även på Studenthälsan där en stor del handlade om att föreläsa och ansvar för området stress och hälsa. De senaste sex åren har jag arbetat inom vården. Både på Akademiska Barnsjukhuset med placering på onkologen och den största delen inom Primärvård. Jag har varit med och startat upp två nya vårdcentraler och nu har jag äntligen startat min egen mottagning.

Att föreläsa och hålla i gruppverksamhet är något jag gjort i alla mina arbeten och som jag kommer att utveckla i olika former på min egen mottagning. Att utbilda i Mindfulness som är en komplementär behandling eller helt enkelt ett sätt att hitta ro och återhämtning i en tillvaro som snurrar allt för fort kommer att finnas som erbjudande både individuellt och i grupp på ReMind Terapi.

Men vem är jag utöver mina titlar och utbildningar!

Jag är en person som vill bli uppfattad som närvarande, glad och omtänksam. Inte för allvarlig och seriös men kunnig och professionell som inger förtroende och trygghet. Jag leder gärna och tar tillfället om någon vill att jag ska föreläsa eller hålla i en övning. Jag har lätt att tycka om mina patienter och kollegor! Och så lite natur, yoga och skapande förstås!

camilla-lindstrom-210416-33-we

Mina erfarenheter

Skolkurator
Samtalsstöd med barn, unga och föräldrar. Familjestöd och utredning och handledning. Samverkan med Bup, Snorkel.

Kurator Barnsjukhuset Akademiska sjukhuset
Akut krisstöd med föräldrar och barn, samverkan och utbildning i krisstöd.

Kurator Familjeläkarna Luthagen Vårdcentral
(startade upp verksamhet inom psykisk hälsa)
Individuell och gruppbehandling KBT, smärtgrupper och föreläsningar om sömn och stress. Mindfulnessyoga i grupp.

Kurator Studenthälsan
Individuell Behandling KBT, Kursverksamhet och föreläsningar, Mindfulnessyoga, ansvarig för området stress och hälsa

Kurator Praktikertjänst Ultuna vårdcentral
(startade upp verksamhet inom psykisk hälsa)
Individuell och gruppbehandling KBT, Stressgrupper, ångest/dep-grupp, MBSR och Mindfulnessyogagrupper

 

Projekt och Föreläsningar

Gruppverksamhet och handledning av personal i skolan. Hälsofrämjande verksamheter som tjej- och killgrupper, livskunskap och samarbetsövningar.

Föreläsningsuppdrag inom tjänsten som kurator på barnsjukhuset, Akademiska. Tema psykosocialt stöd för föräldrar på planeringsdag.

Föreläsningar Stress och Hälsa med ett KBT- perspektiv, Studenthälsan Uppsala universitet

Mindfulnessyoga i primärvård och studenthälsan.

Gruppverksamhet och föreläsningar med temat sömn, stress, ångest och depression i primärvård.

MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction- komplementär behandling och program på åtta veckor i primärvård.

Ledare för Mindfulnessyoga i grupp.